Expositie 'Haring en andere verse vis' - Jeannet Klement

In de jaarlijkse haringtentoonstelling is nieuw werk te zien. Haar karakteristieke stijl past uitstekend bij de humoristische stijl van naar haring happende portretten. De expositie Haring en andere verse vis is verlengd t/m zondag 2 september 2018.

Haring_JEannetKlement.jpg

Galerie Posthuys
Brink 14
1796 AJ De Koog Texel
info@galerieposthuys.nl

Openingstijden:
woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur

Over het werk van Jeannet Klement - Sign of the times

Over de sociale commentaren in de parktableaus van Jeannet Klement, door Emily Kocken:

“Lichtvoetig zijn ze, de recente keramische beelden en tableaus van Jeannet Klement (Amersfoort,1956): plastische commentaren op de vraag wat de mens in feite werkelijk ziet wanneer hij zijn oog over zijn medemens laat gaan, en dan met name buiten in het openbare leven. In een maatschappij die voortdurend aan veranderingen onderhevig is, waar in een steeds hoger tempo wordt ingegrepen in de omgeving en van mensen gevraagd wordt om steeds weer een nieuwe stap in het aanpassingsproces te zetten, verschuift de relatie tussen het indivu en zijn leefomgeving navenant.

Dit spanningsveld, het publieke habitat waarin de mens werkt, speelt, luiert, eet, vrijt of zich zichtbaar om een ander bekommert, is Klement’s werkterrein: van grove klei maakt ze momentopnames van de mens, gebaseerd op haar indrukken en observaties van haar dagelijkse omgeving.”

Emily Kocken | debuutalbum Cello Girls | crowdfunding gestart!

Emily Kocken werkt aan de realisatie van mijn debuutalbum Cello Girls! Zij zoekt sponsoren voor haar project, middels het crowdfundingsplatform Voor de kunst.
Emily legt uit:

'Waarvoor vraag ik jouw hulp?

Op deze pagina vertel ik je alles over mijn doel om een elpee te maken met eigenzinnige cellomuziek in een inspirerende samenwerking met studiovirtuoos Jacco Prantl.

Bach

Nieuwsgierig naar het geheim achter de structuur van beroemde cellomuziek, begon ik de beroemde prelude van de eerste cellosuite van Bach achterstevoren te spelen. Dit stuk is zo superbekend bij een groot publiek, dat ik wilde weten wat er zou gebeuren met de luisterervaring. Toen ik dit experiment voor het eerst live in het Van Abbemuseum (2016) uitvoerde, reageerde het publiek positief en emotioneel. Mensen vertelden me dat het klonk als de herinnering aan een dierbare vriend.'

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van 'Voor de kunst'.

Emily Kocken met haar cello. Foto door Petra van Velzen

Emily Kocken met haar cello.
Foto door Petra van Velzen

Renske van Driel - Nationaal Bomenmuseum

image002.jpg

Renske van Driel - Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum

Renske van Driel nodigt u uit voor de expositie "Ode aan de Natuur" Na 2013 en 2015 alweer de derde keer. De expositie is van 22 April  tot 3 juni geopend. Mijn nieuwste monumentale werk "Koppel" is er te zien naast nog 61 werken van 41 deelnemers.

16 mei ben ik aanwezig van 11.00 tot 17.00 als gastvrouw van deze expositie. Die dag kan ik niet mee om rond te leiden in het park. Het is mogelijk een afspraak te maken voor een andere dag zodat ik niet "gebonden" ben aan de entree balie.

Het is de moeite waard om een bezoek te brengen aan deze tentoonstelling in dit prachtige park. De magnolia's bloeien er nu volop, over enkele weken zullen vele azalea's en rododendrons gaan bloeien!

Nationaal Bomenmuseum/Von Gimborn Arboretum
Adres:Velperengh 13. 3941 BZ Doorn.
Arboretum open: dagelijks 9.00-19.00 uur.

De expositie is van 22 April  tot 3 juni geopend.
Dagelijks is een gastheer/vrouw van NVK- Keramiek aanwezig van 11.00 tot 17.00
www.renskevandriel.nl | www.bomenmuseum.nl |www.odeaandenatuur.nl

Inschrijfpenning 2018 door Simon Oud

Shelter 2018 van Simon Oud.

page1image1743808.jpg

Deze Shelter op handformaat staat symbool voor een onderkomen. Iets wat in elke omgeving zijn weg kan vinden en een rustplaats kan zijn. Uitgevoerd in zink wat van oudsher al werd gebruikt als bekleding en bescherming.

De uitnodiging een penning te ontwerpen kwam in de periode dat ik mijn Shelter serie afrondde. Een uitdaging om nog één keer een ontwerp te maken die de ultieme behuizing zou vormen op handformaat. In mijn werk verwijs ik naar het landschap van mijn jeugd. De Shelter wordt geconstrueerd uit zinkplaat met een patina dat de tijdloosheid benadrukt. Het vervaardigen heb ik in eigen hand gehouden, waardoor elke penning uniek is.

De, door de Vereniging voor Penningkunst uitgegeven penning Shelter van Simon Oud is tot 1 oktober 2018 te bestellen via de website www.penningkunst.nl via het contactformulier.

Overigens is het voor niet-leden aantrekkelijk om lid te worden; voor hetzelfde bedrag waarvoor ze anders alleen mijn penning ontvangen, ontvangen ze als lid ook de Jaarpenning van Jet Schepp, het tijdschrift De Beeldenaar en korting op aankopen van eerder door de VPK uitgebrachte penningen.

Jet Nijkamp: expo Begrensd Oppervlak

Tentoonstelling Begrensd Oppervlak - Provinciehuis Haarlem

begrensd_oppervlak2.jpg

Vrijdag 16 maart opende curator Aart van der Kuijl in Paviljoen Welgelegen | Provinciehuis Noord-Holland in Haarlem de groepstentoonstelling Begrensd oppervlak. Deze tentoonstelling draait om het landschap in tekenkunst, schilderkunst en fotografie. Er zijn werken te zien van zes kunstenaars: Jacobien de Rooij, Mai van Oers, Jacqueline Lamme, Tessa Verder, Mirjana Vrbaski en Jet Nijkamp. Zie de korte trailer met werk van de kunstenaars.

De tentoonstelling duurt daarna nog t/m 11 mei.

 

Tentoonstelling GUM boek - Jet Nijkamp

Tentoonstelling GUM in de Cacaofabriek in Helmond met oa werk van Jet Nijkamp

unnamed.jpg

Zondag 26 maart 2018 opent de tentoonstelling GUM in de Cacaofabriek in Helmond. Er doen 23 kunstenaars mee die met gum werken, als tekenmateriaal en voor correcties, o.m. Liesje van den Berk, Cathelijn van Goor, Robbie Cornelissen, Caren van Herwaarden, Hans de Wit, Emmy Bergsma, Ingrid Berger en nog een paar... Van Jet Nijkamp staat er een monumentaal tweeluik (zie afbeelding boven). Alle deelnemende kunstenaars zijn ook vertegenwoordigd in het GUMboek, dat door initiatiefnemer van het GUMproject Paul Dirks op de opening wordt gepresenteerd. Andere onderdelen van het programma: een mini-lezing over het maken van fouten, poëzie, muziek. De krant Dressed like a woman is er verkrijgbaar.

Point of no return - Emily Kocken

do 22 februari & do 29 maart
Huis de Pinto, Amsterdam

EmilyKocken.jpg

Op 22 februari en 29 maart organiseert Emily twee absurd salonfähige muzikale, theatrale en literaire avonden over het onomkeerbare, een filmscript (The Lobster), live muziek, dada, avant-garde cinema, literaire voordrachten en performances.

Met medewerking van performers, acteurs, musici en schrijvers Laura Broekhuysen, Hanna Monola, Oscar-Jan Hoogland, Jildou Kroes, Jelle Straatsma, Jacco Prantl, Celine Talens & Katinka de Groot (Tina Cake Line).

Inloop: 20:00, start 20:30.
St. Antoniesbreestraat 69, Amsterdam
huisdepinto.nl/agenda/point-of-no-return
Reserveren aanbevolen via salon@huisdepinto.nl