Jeannet Klement exposeert bij Galerie 't Posthuys

Arc of a diver - 2014 Jeannet Klement         
foto: Bas de Kruif

Jeannet Klement - Travel Around The Seven Seas - Galerie Posthuys Texel

De zeven zeeën is een poëtische benaming voor alle zeeën en oceanen in de wereld. De term zeven zeeën verschijnt al 2300 voor Christus in een hymne van de Soemerische Enheduanna aan de godin Inanna. Dat er zeven worden genoemd, heeft te maken met de symbolische betekenis van het getal. Het begrip wordt als poëtische zegswijze door latere culturen overgenomen. Welke deze zeven zeeën waren was afhankelijk van de betreffende cultuur.In Travel Around The Seven Seas toont Jeannet Klement haar keramische beelden, geïnspireerd op mythes, verhalen, werken van oude meesters en eigen observaties rondom de wereldzeeën.

De tentoonstelling is te zien van vrijdag 5 september t/m zondag 2 november in Galerie Posthuys in De Koog (Texel). De galerie is geopend van woensdag t/m zondag van 12 tot 18 uur en op afspraak.

Meer informatie, tekst en afbeeldingen vindt u op www.galerieposthuys.nl