Gerrit Hoogstraaten ontmoet Simon Oud, een interview

Op de grens van Vorm en Volume

 

Op de grens van Vorm en Volume

Wij wonen dicht bij elkaar in de buurt, Simon Oud en ik, en we kennen elkaar ook al jaren. Onlangs zag ik nieuwe foto’s van zijn werk en die boeiden me ineens mateloos. Dat werk was door de jaren heen niet wezenlijk veranderd en het had me nooit bijzonder aangesproken. Maar nu vond ik het mooi, het ontroerde me zelfs en dat kwam voor mij tamelijk onverwacht. Ik zocht hem op in zijn atelier en daar spraken we af later nog eens wat dieper met elkaar in gesprek te gaan. Op de afgesproken dag fietsen we samen naar Arti, de statige sociëteit aan het Rokin voor beeldend kunstenaars en kunstlievende leden, al sinds 1839. Ergens halverwege de Hoogte Kadijk, bij het bruggetje over de Wittenburgergracht, houdt hij in en wijst. ‘Kijk toch eens hoeveel verschillende soorten vuilnisbakken er zijn! Al die verschillende vormen!’ O ja, denk ik. Dat krijg je als je met een kunstenaar door de stad fietst.

Voor de rest van het interview zie:

http://www.oost-online.nl/index.php/cultuur/cultuur-en-meer/culuur-en-meer/2643-op-de-grens-van-vorm-en-volume

meer info

www.simonoud.nl | www.flickr.com/photos/54425232@N08

Op 29 en 30 november exposeert Simon Oud bij Galerie Franzis Engels