Het aardse leven

19 t/m 26 september 2009

tekeningen – schilderijen – boekpresentatie – lezing

1390854050360.jpeg

Het aardse leven. Een filosofische handleiding is het nieuwe boek van filosoof Klaas Rozemond. Hij vergelijkt hierin wereldbeelden van filosofie, religie en wetenschap om tot een eigen antwoord te komen op oervragen over het aardse leven: Hoe is de wereld ontstaan? Wat is de oorsprong van het leven? Wat is een mens? Hoe kan hij gelukkig worden?

Net als Klaas Rozemonds succesvolle Filosofie voor de zwijnen bevat dit boek tekeningen van Jet Nijkamp en gedichten van Co Woudsma. Ter gelegenheid van de publicatie is er een tentoonstelling in Projectruimte Retort. Naast de tekeningen en gedichten zijn er schetsen en schilderijen te zien.

Inspiratie­bron voor het schrijven van het boek zijn de opvattingen van Epicurus zoals verwoord in Lucretius’ ge­dicht De rerum natura. Daarom zijn in het boek citaten opgenomen uit de vertaling van dit gedicht De natuur van de dingen door classicus Piet Schrijvers. Hij geeft een lezing over zijn vorig jaar verschenen vertaling.

Programma:

19 september 16 uur:

opening tentoonstelling en boekpresentatie Het aardse leven

26 september 16 uur:

lezing Piet Schrijvers over zijn Lucretiusvertaling De natuur van de dingen

De toegang is gratis, reserveren is wenselijk:

info@retortproject.nl / 020 - 6694669