Update: 'een vrouw van staal'

Beste allen,

Het is al lang geleden dat er een blog van mijn hand in jullie mail is verschenen.Geen onwil, gewoon tijdgebrek. Want er worden andere dingen geschreven…

Een update:
Het is intussen ruim een jaar geleden dat mijn boek 'Een vrouw van staal’ (de buitengewone biografie van een binnenvaartschip) werd gepubliceerd. Dat boek doet het buitengewoon prima. Er is veel aandacht voor geweest. Interviews en artikelen in kranten en tijdschriften, ik was te gast bij diverse radioprogramma’s en mocht op televisie verschijnen. Een deel ervan is terug te lezen/horen/zien op mijn website www.corinenijenhuis.com onder de kop 'Een vrouw van staal’  ‘in de media’

http://corinenijenhuis.com/vrouw-van-staal/een-vrouw-van-staal/in-de-media/

Ook gaf ik lezingen over ‘Een vrouw van staal’. Het publiek was divers, maar er kwamen steevast veel schippers en oud-schippers. Tijdens die ontmoetingen hoorde ik nieuwe, bijzondere schippersverhalen.  Levensverhalen die ik graag vastleg, want met een jaar of wat is de oude schippersgeneratie uitgestorven en met hen een deel van de Nederlandse geschiedenis. Ik doe dat in de Schuttevaer (vakblad voor de Rijn-, binnen-, zee- en kustvaart) in een eigen rubriek: ‘Schippers van weleer’. Alle afleveringen verschijnen op mijn site onder de kop ‘in opdracht’ 

http://corinenijenhuis.com/vrouw-van-staal/in-opdracht/

Daar staan ook mijn 3 maandelijkse columns in VLOTmagazine ‘wonen op het water’ , en andere teksten in opdracht. 

De 'Vrouw van staal' vaart nog immer door. Het boek blijft verkopen, waardoor we nu toe zijn aan een 3e druk. Half november geef ik opnieuw 4 lezingen, ditmaal op de traditionele schepenbeurs in Den Helder. Ik verheug mij reeds!

Intussen werk ik aan een nieuw boek. Opnieuw een wonderlijk, waargebeurd verhaal. De geschiedenis speelt eind 19e eeuw, 

het gaat over een eigenzinnig mens die strijdt tegen het water en na aanvankelijk succes, hardhandig verliest. Misschien maar gelukkig, want wanneer hij geslaagd was, had Nederland er anders uit gezien.
Net als  ‘Een vrouw van staal’ vergt ook dit boek een hoop research. Maar dat is bepaald geen straf en levert leuke uitstapjes op. 

Ik hou jullie graag op de hoogte. Van het nieuwe boek, nieuwe blogs en nieuwe artikelen.

Hartelijke groet,

Corine