Groepstentoonstelling met oa Jet Nijkamp

Lieve familie, vrienden, collegae,

Graag nodig ik jullie uit voor de opening van de eerste (groeps-)tentoonstelling op de nieuwe locatie van Josilda da Conceição Gallery op zaterdag 20 januari van 16-18 uur. Vier kunstenaars doen mee: Beth Namenwirth, Ben van der Wel, Jesse Muller, Jet Nijkamp

Van mij hangen er een stuk of tien pastel-tekeningen op krantenfoto's van Donald Trump uit de serie Dress Like A Woman. In dit project reageer ik op het decreet van het Witte Huis dat vrouwen die daar werkzaam zijn 'zich moeten kleden als vrouw'. Ik vroeg mij af hoe Trump er zelf uit zou zien als vrouw, van zijn eigen leeftijd en met zijn eigen postuur. Zou hij zichzelf zien staan? Met pastel gaf ik hem vrouwenkleren op foto's uit 20 verschillende (inter)nationale kranten. Zijn decreet staat voor zijn misogyne houding in het algemeen.

Op de opening verschijnt, precies een jaar na de inauguratie van Trump, bij uitgeverij Tienstuks, en ter afsluiting van het project Dress Like A Woman, een krant met alle ca. 45 krantenbewerkingen die ik het afgelopen jaar van Trump maakte. De krant is verkrijgbaar in de galerie.

Ik hoop jullie a.s. zaterdag te kunnen begroeten bij Josilda da Conceição Gallery.

Jet

JetNijkamp.jpg