Inschrijfpenning 2018 door Simon Oud

Shelter 2018 van Simon Oud.

page1image1743808.jpg

Deze Shelter op handformaat staat symbool voor een onderkomen. Iets wat in elke omgeving zijn weg kan vinden en een rustplaats kan zijn. Uitgevoerd in zink wat van oudsher al werd gebruikt als bekleding en bescherming.

De uitnodiging een penning te ontwerpen kwam in de periode dat ik mijn Shelter serie afrondde. Een uitdaging om nog één keer een ontwerp te maken die de ultieme behuizing zou vormen op handformaat. In mijn werk verwijs ik naar het landschap van mijn jeugd. De Shelter wordt geconstrueerd uit zinkplaat met een patina dat de tijdloosheid benadrukt. Het vervaardigen heb ik in eigen hand gehouden, waardoor elke penning uniek is.

De, door de Vereniging voor Penningkunst uitgegeven penning Shelter van Simon Oud is tot 1 oktober 2018 te bestellen via de website www.penningkunst.nl via het contactformulier.

Overigens is het voor niet-leden aantrekkelijk om lid te worden; voor hetzelfde bedrag waarvoor ze anders alleen mijn penning ontvangen, ontvangen ze als lid ook de Jaarpenning van Jet Schepp, het tijdschrift De Beeldenaar en korting op aankopen van eerder door de VPK uitgebrachte penningen.