This Art Fair - Beurs van Berlage

Van 30 december t/m 3 januari (m.u.v. 1 januari) doe ik mee met de kunstbeurs This Art Fair in de Beurs van Berlage in Amsterdam. Ik heb een eigen stand (nr. 56 in de Effectenbeurszaal). Er doen ruim 100 kunstenaars mee en tegen de 20 galeries. Jullie zijn van harte welkom! De openingstijden staan op bijgaande e-flyer. 

Informatie over mijn werk op de beurs: bomen in stadsparken

Op de beurs toon ik nieuw werk - tekeningen en een videoprojectie - in mijn onderzoek naar de historische en culturele functie van bomen in parken en steden. De Griekse mythologie verhaalt over mensen die in bomen veranderen: Daphne, Philemon en Baucis. In stadsparken zie ik in bomen de lijfelijke organische vormen van vele Daphnes. Sommige van die Daphnes dragen tattoos: inkervingen in hun bast, namen, initialen, harten, seksuele en politieke teksten. Hoewel ze bedoeld zijn om verlangens en gedachten ‘voor altijd’ vast te leggen, vergroeien de inkervingen in de loop van de jaren door littekenweefsel. Ik beschouw ze als een historische laag die de tijdgeest reflecteert.

In mijn tekeningen op This Art Fair onderzoek ik de lijfelijke boomvormen en boombast structuren. In een videoprojectie documenteer ik boomtattoos en boomgraffiti in het Vondelpark en in de Englische Garten in München. Zijn er verschillen te ontdekken? 

Meer informatie is te vinden op de site van This Art Fair: http://thisartfair.com/ en op mijn eigen website: http://www.jetnijkamp.nl/cvjet.htm

 

Kaarten:

Aan de kassa, maar ook vooraf te bestellen: http://thisartfair.com/visit-this/buy-this-ticket-2/#

Acties: Het Parool verloot een aantal tickets voor de openingsavond op 29 december: http://meer.parool.nl/win/art-fair?destination=node/15.

 

Ik hoop jullie op enig moment op de beurs te ontmoeten!

 

Groet!

Jet Nijkamp