Drawing Front Amsterdam | Nieuw Dakota & Tekenkabinet

Drawing Front Amsterdam

Ter gelegenheid van de landelijke tekeningen manifestatie Drawing Front, waaraan twintig kunstenaarsinitiatieven deelnemen, strijkt Manja van der Storm met haar reizende Tekenkabinet neer in Nieuw Dakota. Het Tekenkabinet toont werken op papier van een groot aantal kunstenaars, woonachtig en/of werkzaam in Amsterdam in een wandvullende kabinet-achtige presentatie: alle denkbare en ondenkbare toepassingen van potlood, collage, inkt, gouache, houtskool, aquarel, pastel & Siberisch krijt op papier nemen de toeschouwer mee in even zoveel nieuwe werelden. Hedendaagse tekenkunst is het overkoepelende thema. Iedere kunstenaar presenteert één (ingelijste) tekening. Tegenover deze vrolijkmakende veelvoud wordt monumentaal werk gepresenteerd van kunstenaars die eerder bij Nieuw Dakota exposeerden: Christiaan Bastiaans, Irina Birger, en Raquel Maulwurf. Cathelijn van Goor maakt een muurtekening.

Drawing Front Amsterdam
6 maart t/m 3 april 2016

Opening: zondag 6 maart 2016

Openingstijden:
Donderdag en vrijdag 11:00 – 18:00
Zaterdag en zondag 12:00 – 18:00

Locatie:
Nieuw Dakota
Ms. van Riemsdijkweg 41b
1033RC Amsterdam